Jdi na obsah Jdi na menu
 

Pochod k Vojtěchovi

26. 3. 2017

„Po stopách sv. Vojtěcha“

 

     První akcí letošního roku se stal dne 7. ledna 2017 Tříkrálový pochod. Po silvestrovských radovánkách a  stolech prohýbajících se pod vánočními dobrotami je do terénu vydali jen ti nejotrlejší.

     Od skočického Dvora vyrazilo po krásně křupající sněhové pokrývce dlouhodobě uzavřené silnice kolem Chalupského rybníka 11 turistů a jeden pes, cestou se k nám v Příchovicích přidal kamarád a nový člen SOS, takže nás bylo 12 (s prominutím, pane Poláčku☺). Čekalo nás několik kilometrů nenáročného putování – Lužany, při Úhlavě na příchovický Ostrov, dále jsme se zastavili u  kaple sv. Anny a následně stoupali Ticholovcem až k lesní kapli

sv. Vojtěcha. Navštívili jsme místa, kterými podle pověstí putoval kdysi v 10. století biskup Vojtěch do Říma. A příběh o dětech sbírajících v lese jahody a matce, jež je napomínala, by muže nerušily… „Ticho, lovec jde!“ … je znám široko daleko v okolí Příchovic.

Nás však místo letního sluníčka pěkně štípal do tváří mráz. Zkrátili jsme tedy původní trasu a v místě nazvaném „Lázně sv. Lamberta“ jsme se stočili zpět do civilizace. Seběhli jsme stráňku k novým příchovickým domkům a cestou přes louky jsme šťastně doputovali kolem kluziště v areálu KČT do Přeštic. V teple pizzerie jsme se setkali s dalšími přáteli a zakončili příjemně prožitou mrazivou lednovou sobotu.

        Těšíme se nejen na další společné výlety, ale i na nové turisty!