Jdi na obsah Jdi na menu
 

Pochod na zříceninu SKÁLA

28. 4. 2016

 

V sobotu 9. ledna 2016 jsme se poprvé společně sešli v novém roce. Byli jsme pevně rozhodnuti dobýt hrad nedaleko Zálesí. Sešikovali jsme se před zámeckou branou v Příchovcích a hurá na výpravu. Naše řady tvořilo 23 překrásných dcer a udatných mužů všeho věku, tři dívky spanilé a jedno malé děvče. Aby byla ochrana a bezpečnost výpravy i v hlubokých neprostupných hvozdech zajištěna, doprovázel nás i věrný pes.

     Cestou jsme si někteří příjemné zastavení udělali v rekreačním objektu na Březníku, který prochází postupnou opravou. V současnosti nejvíce spolupracuje s dětským domovem odkudsi z německých krajin.

     I přesto, že se naše šiky během náročného putování rozpadly, nakonec jsme všichni cíle dosáhli… Ale ouha! Mohutný hrad byl viditelně dobyt kýmsi již o několik století dříve. Nu co, tak jsme se alespoň posilnili - pojedli jsme pečínky, popili jsme lahodného teplého moku. A v houfci družném jsme srdečně podebatovali. Mnozí jsme se odvážili na obchůzku hradeb kdysi  svou spanilostí ohromujících.

     V paměť této naší milé kratochvíle jsme si portrét v podhradí vyhotoviti nechali. Na zpáteční cestě jsme vískou Radkovice putovali. Naše pachtění našlo svého konce v příchovické krčmě, kde jsme ještě tělu zmordovanému odpočinout dali.

zcenina.jpg

 

 

 

Nechť je zde provolána čest a sláva všem účastníkům výpravy! Těšíme se na další společná setkání!